fbpx
Gunnar Nu Hansens Plads 3, 2100 KBH Ø
+45 26217062
info@cph-carecenter.dk

Hvad er et ydernummer?

FYSIOTERAPI i Øbro-hallen

Hvad er et ydernummer?

Er du træt af at blive uretfærdigt behandlet ? -Det er vi!

Derfor koster 1.gangs fysioterapi hos os nu 285,- dkk.

Et ydernummer kan sammenlignes med en kontrakt mellem staten og knapt 30% af Danmarks fysioterapeuter (af den andel, som arbejder på en privat klinik).* Antal af ydernumre og er baseret på det behov Danmarks befolkning havde pr. region i 80’erne og et ydernummer kan kun erhverves ved køb af et eksisterende nummer. Befolknings behov for fysioterapi og antallet at autoriserede fysioterapeuter er steget noget siden da.

Hvis du får en skade er du, med dit gule sundhedskort, dækket af den danske sygesikring. Når din læge henviser dig til fysioterapi, betaler staten 40% af regningen. Balladen opstår fordi dit tilskud ikke følger DIG, men kun udbetales hvis du besøger en fysioterapeut med et offentligt ydernummer. Dette begrænser din mulighed for at vælge hvem du vil behandles af, og giver en skæv opfattelse af prisforskelle hos klinikkerne. Måske tror du derfor at en fysioterapeut med ydernummer er mere “rigtig” end dem, som ikke har et. Det synes vi er uretfærdigt.

Med ydernummeret følger også nogle restriktioner. Da staten betaler en del af gildet, bestemmer Sundhedsstyrelsen rammerne for behandlingen; f.eks. indhold, længde, antal og type af behandling. Dette betyder at en 1.gangs behandling hos nogle klinikker er helt ned til 30 minutter inkl. afklædning/påklædning og betaling. Samtidig sikrer ydernummer-systemet en jævn strøm af patienter til ydernummer-klinikkerne, hvilket du kan opleve i form af øget ventetid. Det synes vi er uretfærdigt.

  • Hos Copenhagen Care Center er 25 minutter en kort behandling, og 50 minutter er en normal behandling. Dette giver tid til fordybelse, grundighed og ro. Vi tager os tid til at forklare og sikre os at du er en del af din egen behandling.
  • Hos Copenhagen Care Center er der kort fra tanke til (be-)handling og med både aften- og weekendåbent er det muligt at starte en fysioterapeutisk behandling kort tid efter dit behov opstår.

Copenhagen Care Center har ikke ydernummer, og derfor er det svært for dig at vurdere om du får den samme ydelse for dine penge. Hvis du fik 40% tilskud fra staten på vores behandlinger, ville du kunne sammenligne vores arbejde direkte med ydernummer-klinikkerne.

Derfor vil vi gerne give dig mulighed for at prøve vores fysioterapi til en pris, der kan konkurrere – Når du bestiller en 1.gangs behandling får du dobbelt op på tiden i forhold til en kort behandling. Dette får du for 285,- dkk (standardpris for 50 min. er 500,-dkk)

– Det synes vi er retfærdigt.

 

 

 

 

 

 

*data i denne post er hentet fra opslag på Danske Fysioterapeuters hjemmeside.

foto af Fabian Blank, unsplash